You can have an attractive saffron panna cotta dessert just as easily and deliciously

You can have an attractive saffron panna cotta dessert just as easily and deliciously

You can have an attractive saffron panna cotta dessert just as easily and deliciously, provided you see it to the end 😉
Ash @ ashpazi.foodspy
.
Ingredients 👇

Milk: One and a half glasses
Sugar: Half a glass
Gelatin powder: 2 tbsp
Breakfast cream: 1 pack
Cold water: half a glass
Brewed saffron: as needed
.
First, pour the cream into a bowl, put it on steam and stir constantly to dilute it (Ben Marie method) and set aside.
Pour half a glass of cold water into another bowl and add the gelatin powder. Do not stir for a while.
In a bowl, mix the milk, sugar and saffron together, put it on a medium flame until the sugar dissolves, it should not boil, then add the whipped cream and gelatin and mix until well mixed. One of the heat falls 👌
Grease the inside of the mold with very little liquid oil and pour the monkey into it and put it in the refrigerator for two or three hours to absorb it.
Then we separate its edges from the mold and return it to our container 👍
This is one of our attractive saffron panna cotta that has a wonderful taste 😋😍

We hope you make it and enjoy eating it ❤


Subscribe to the channel. 🙏
Leave a comment and like.👍
"Iran with all its beauties is not far from you"
👇👇👇👇
#ORANG


به همین راحتی و خوشمزگی میتونید یه دسر جذاب پاناکوتای زعفرونی داشته باشید به شرطی که تا آخرشو ببینید😉
🆔️ @ashpazi.foodspy
.
مواد لازم👇

شیر: یک ونیم لیوان
شکر: نصف لیوان
پودر ژلاتین: ۲ق.غ
خامه صبحانه: ۱بسته
آب سرد: نصف لیوان
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
.
اول خامه رو داخل ظرفی میریزیم روی بخار آب میذاریم و مرتب هم میزنیم تا رقیق بشه(روش بن ماری) و کنار میذاریم.
داخل ظرف دیگه ای نصف لیوان آب سرد میریزیم و پودر ژلاتینو اضافه میکنیم هم نمیزنیم یکم صبر میکنیم وقتی حالت اسفنجی پیدا کرد بن ماری میکنیم تا ژلاتین کاملا حل بشه.
داخل قابلممون شیر و شکر و زعفرونو با هم مخلوط میکنیم رو شعله متوسط میذاریم تا شکر حل بشه نباید بجوشه بعد خامه بن ماری شده و ژلاتین رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خوب با هم مخلوط بشن مایمون آمادس از رو گاز برمیداریم و میذاریم کنار تا یکم از داغی بیفته👌
داخل قالب رو با روغن مایع خیلی کم چرب میکنیم و از مایمون داخلش میریزیم و برای دو سه ساعت داخل یخچال میذاریم تا خودشو بگیره.
بعد لبه هاشو از قالب جدا میکنیم و تو ظرف سرومون برمیگردونیم👍
اینم از پاناکوتای زعفرونی جذاب ما که طعم فوق العاده ای داره😋😍

امیدواریم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید❤

.
در کانال عضو شوید. 🙏
نظر بدهید و لایک کنید.👍
"ایران با همه زیبایی هایش از شما دور نیست"

👇👇👇👇
#ORANG

attractivesaffronpanna

Post a Comment

0 Comments